Afbeelding

Portofoons in de Horeca: Optimale communicatie op het terras

Horeca Algemeen

De hectiek van de horeca vereist een perfecte coördinatie tussen alle werknemers. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat deze communicatie altijd vlekkeloos verloopt, zelfs in de drukste momenten? Hier komen portofoons om de hoek kijken.

Wat zijn portofoons?

Portofoons zijn draagbare communicatieapparaten die in de volksmond bekend staan als ‘oortjes’, vanwege het oortje die iedereen kent. Maar dat oortje is verbonden met de portofoon en juist dát apparaat zorgt voor de communicatie.

Ze bieden zowel één-op-één communicatie als groepscommunicatie via verschillende kanalen. Zo kun je overleggen met individuele collega’s of belangrijke informatie delen met de hele groep. Portofoons voor de horeca werken op radiofrequenties of Wi-Fi en zijn plug-and-play, wat betekent dat er geen installatie vereist is.

Waarom zijn portofoons belangrijk voor de horeca?

In hotels, restaurants of cafés draait alles om snelheid en efficiëntie en hier spelen portofoons een cruciale rol. Door direct te communiceren kunnen medewerkers snel reageren op verzoeken van klanten, bestellingen doorgeven aan de keuken en terrassen efficiënt beheren. Door het compacte ontwerp is het geen last om te dragen tijdens het werk; het is een licht apparaat dat je eenvoudig aan de broek kunt vastmaken.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van portofoons voor mijn horecazaak?

Bij het selecteren van portofoons voor een horecaonderneming zijn er een aantal belangrijke overwegingen. Allereerst is het belangrijk om te weten welke afstand de portofoons moeten afleggen. Wanneer er meerdere verdiepingen of terrassen zijn dient u hier rekening mee te houden. Daarnaast moet de portofoon gemakkelijk te dragen zijn voor de medewerkers, een lichte en compacte portofoon is hierbij essentieel. Ten slotte zijn accessoires zoals oortjes zijn ook belangrijk voor discreet gebruik, zo hoort alleen de ontvanger de berichten en buitenstaanders niet.

Comfective is specialist in portofoons voor de horeca, ga naar Comfective voor maatwerk en meer informatie!