De eerste stappen voor je eigen horecazaak

Horeca Algemeen

Een eigen horecazaak starten is een behoorlijke onderneming wat niet van de één op de andere dag gebeurt. Het is een spannende stap waar veel bij komt kijken. Je zult onder andere je financiën goed op orde moeten hebben. Zonder financiering geen eigen zaak, dus zorg ervoor dat dit zo snel mogelijk geregeld is. Er zijn verschillende mogelijkheden om je horecazaak te financieren, dus kijk goed wat het best bij jou past. Met een online hypotheekberekening bij NIBC direct kun je alvast de eerste stappen zetten, op weg naar jouw eigen zaak.

Goed concept

Het is belangrijk dat jouw horecazaak straks zo veel mogelijk klanten gaat trekken. Maak daarom een duidelijk concept van al je ideeën. Wat wordt je huisstijl, hoe richt je je zaak in, wat kunnen de klanten straks bij jou eten en drinken, en wat gaat jou zo uniek maken dat klanten naar jou gaan in plaats van naar de buurman. Vertaal het concept naar een duidelijk ondernemersplan, dit zal je ook helpen bij de financiering. Een duidelijk plan is voor banken een stuk interessanter om in te investeren, dan in een rommelig geheel of in lege woorden. Neem in het ondernemersplan alles op wat je nodig zult gaan hebben – van toiletpapier tot aan personeelskosten. Een goede voorbereiding is essentieel.

Financiën

Als je een horecaonderneming wilt beginnen zul je dit, hoe je het ook wendt of keert, moeten kunnen financieren. Zorg er daarom voor dat je alle financiën goed op een rijtje hebt. Een van de grootste lasten zal de huur of de koop van het gebouw of pand zijn waar jij je horecazaak in wilt gaan vestigen. Bereken daarom hoeveel geld je nodig gaat hebben voor de locatie die je op het oog hebt, en hoeveel zul je er voor moeten lenen. Met een online hypotheekberekening kun je alvast eenvoudig en vrijblijvend berekenen wat je maximaal kunt gaan lenen voor je eigen horecazaak. De online berekening geeft je een duidelijk overzicht, zodat je je optimaal kunt voorbereiden op een persoonlijke afspraak maken met de hypotheekadviseur.